Ремонт на кухнята – всичко, което трябва да знаете


Ремонт на кухнята – всичко, което трябва да знаете – Кухнята е сърцето на дома. Това е мястото, където правим първото си кафе сутрин, приготвяме и опитваме храната, разговаряме със семейството си и отпускаме след дълъг ден. Тя е социалният център на домакинството и най-значителното помещение у дома.

Най-важната стая е несъмнено и най-използваната. Ежедневните процеси, готвенето и почистването оставят своя отпечатък, който не можем да изтрием лесно. Именно затова тя трябва да бъде устойчива, качествена и удобна. В тази статия ви даваме няколко съвета как да постигнете това, когато започнете да реновирате кухнята.

 

 

Определете реалистичен бюджет

Преди да започнете е важно да определите бюджет за ремонта и да го следвате стриктно. Разгледайте подробно цените на пазара и планирайте добре.
След като определите колко точно можете да инвестирате в новата си кухня, разпределете бюджета си така че той да стигне за всичко, което сте планирали.

Съвет от професионалисти:

Специалистите, които наемате, могат да оптимизират бюджета и да намалят разходите. Техните познания и контакти ще ви осигурят сигурна и едновременно с това – бюджетна изработка на необходимия ремонт.

 

Планирайте добре всеки детайл

Преди да купите и инсталирате кухненското си оборудване се запитайте какви са целите на новата ви кухня. Планирането е от съществено значение във всеки проект, който стартирате у дома.

Отделете време и изберете дори малките детайли, преди да сте започнали големия ремонт. Съобразете стила на новата си кухня със стила на жилището ви. Планирайте дизайна на помещението така, че да бъде удобно за всеки у дома. Изберете мебели и уреди, от които в действителност имате нужда, вместо да залагате на това, което е модерно в момента. Представете си мечтаната кухня, планирайте детайлите и ни се доверете да я осъществим.

 

Заложете на качеството

Както казахме, кухнята е сърцето на всеки дом. Именно затова всеки детайл от нея трябва да бъде висококачествен и устойчив. Когато избирате новите си мебели, заложете на класически дизайн и здрави материали – това ви гарантира дълги години употреба. При избора на уреди, заложете на качествени и практични модели на доказани марки. Уверете се, че купувате подходяща и удобна мивка. И накрая – доверете се на естествените материали – те са оптималният избор за помещение, което ще издържи на натиска на времето и ще изглежда добре дори след години.

 

Изберете подходящ план за вашето жилище 

Отворено или затворено пространство предпочитате? Етажните планове с отворена концепция са популярни от години. Те комбинират кухнята, хола и трапезарията в едно помещение. И въпреки че може да бъде практично и удобно решение, за някои домове то просто не е подходящото. Съобразете наличното си пространство с изискванията на домакинството си и изградете стаите си така, че те да бъдат удобни за вас.

 

Използвайте технологиите на ваша страна 

Не подценявайте стойността на новите елементи, с които можете да улесните кухненските задачи и да направите помещението си още по-модерно. От интелигентни кухненски кранове до автоматично осветление за стаята, всички малки детайли са от значение за по-голямо удобство и комфорт у дома.

 

Оптимизирайте времето за почистване 

Поддръжката на кухнята е едно от основните неща, които да имате предвид при реновацията. Някои дизайнерски решения могат лесно да улеснят почистването ѝ, докато други могат да направят процеса по-труден. Матовите покрития например прикриват замърсяванията по-добре, отколкото полираните. Светлите цветове също издават петната и се почистват по-трудно. Изберете както красиво, така и практично оборудване, с което няма да затрудните допълнително ежедневието си. Доверете се на мебели, които поддържат подредбата лесна и организирана, както и на материали, които не задържат замърсявания и се почистват по-лесно. И не забравяйте да отделите специално място в кухнята, където да прибирате всичките си почистващи препарати и аксесоари, вместо да заемат място на кухненския плот.

 

Интегрирайте нови места за съхранение

Колкото и да е голяма кухнята, мястото за съхранение никога не е достатъчно. Помислете за нови рафтове, които да поставите по височината на стените – така ще оптимизирате мястото и ще отворите нови пространства в помещението.

 

Обмислете нуждата от професионалисти

Ремонтът на кухнята определено не е проста работа. След като планирате реновациите и мечтания дизайн за вашата кухня, е време да се замислите за изпълнението им. Ако мислите да се заемете с тях сами, то ще са ви необходими много усилия, време и търпение, за да постигнете желаните резултати. Професионалистите в сферата ще ви помогнат, като оптимизират работния процес и съкратят срока за изпълнение. Те ще изпълнят всичко до най-малкия детайл, без да се налага вие да отделяте от времето си.

 

Ние от DBF предлагаме цялостни решения за ремонт на кухнята. В работата си следваме няколко основни стъпки – първо правим среща, на която обсъждаме всички важни детайли. След това изготвяме и представяме проект, съобразен с нуждите на клиента. Съставяме технически чертежи, на базата на които се извършват строително-ремонтните дейности, след което реализираме мечтаната ви кухня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 DBFGroup. Всички права запазени.

Call Now Button