10 малки промени, които оказват голямо влияние у дома!

Когато усетите, че домът ви се нуждае от малко освежаване, но не сте готови за големи реновации, помислете за малки промени с голямо въздействие. Удивително е какво могат да направят малките изменения, за да оживят една стая. Ремоделирането е скъп и дълъг процес. Вместо това малките промени наистина могат да придадат нов облик на дома ви и да внесат вдъхновяващо ново усещане. В тази статия ви даваме идеи за 10 малки промени, които ще окажат голямо влияние у дома и ще ви накарат да се почувствате като след основен ремонт. Ето и какво можете да направите още днес:

 

Добавете зеленина

Стайните растения не само променят цялостния външен вид на пространството, но проучванията показват, че те подобряват настроението, увеличават креативността, намаляват стреса и елиминират замърсителите на въздуха.
Растенията не само изглеждат добре, но могат да ви накарат да се чувствате по-уверени и сигурни у дома.

Wall moss

 

Променете осветлението

Макар и да изглежда като незначителна промяна, осветлението всъщност играе основна роля във възприятието на интериорния дизайн. То е ключов фактор за това как виждаме и приемаме дома си. Промяната може да включва избор на различна светлина – меко бяло осветление за стаите и по-приглушено за спалните. Друга промяна, която можете да интегрирате, е смяната на осветителните тела. Добавете красиви нощни лампи до леглото, за да внесете уют и топлина. Изберете стилна и красива висока настолна лампа, която да добавите край канапето в хола. Сменете полилеите и заложете на модерни, но класически модели, за основните стаи.

Сменете масичката за кафе

Подмяната на тази мебел ще промени цялостната визия на стаята. Масичката за кафе е центърът на всекидневната. Тя може да зададе интериорния стил на цялото помещение, а смяната ѝ може да внесе изцяло нов облик на пространството.

 

Подменете завесите или пердетата

Те са лесен начин да промените атмосферата на всяка стая. Освен стил, те придават уют и топлина на помещението, внасят цвят и настроение, а текстурата придава ново усещане. Има различни завеси, от които можете да избирате. Въпреки това винаги трябва да имате предвид няколко неща. Дължината се определя от височината на стаята и мебелите, които са близо до прозореца. Моделите, които се спускат по цялата дължина на прозореца и опират в земята са класическо решение за всеки дом. Въпреки това е добре да се съобразите и с интериорния стил на жилището ви, цветовата гама, както и усещането, което искате да придадете на стаята, която реновирате.

 

Добавете цвят вкъщи

Промяната на нюансите в дома ви може да промени целия му облик. Ако сте свикнали да виждате неутрални цветове, то може би мислите, че други нюанси няма да подхождат на жилището ви. Всъщност разнообразяването на цветовата палитра не означава коренна промяна в стила. Разнообразните цветове могат да внесат нов усет на дома ви, да раздвижат интериора и да го направят по-уютен. Дори малка промяна в цветовата палитра на дома ви ще ви накара да се чувствате така, сякаш сте направили основен ремонт.

Разместете мебелите

Това е лесен и бърз начин да раздвижите дома ви и да му придадете нов облик без да харчите пари. Разместването на основните мебели в стаята ще промени изцяло представата ви за помещението. Новото разпределение ще ви даде идеи и изцяло нов поглед над възможностите на дома ви.

Добавете нови текстури

Създайте комфорт у дома с комбинация на различни текстури. Ако ви е омръзнало да виждате старата дамаска на дивана, разнообразете интериора с декоративни възглавници от различни платове. Добавете декоративно одеяло от едната страна, което да внесе уют в помещението. Изберете нов килим. Ето така стъпка по стъпка старият интериор придобива нов облик.

 

Подменете дръжките у дома

Направете малка, но значителна промяна у дома, като подмените дръжките на вратите и тези на кухненските шкафчета. Изберете красиви и стилни, а защо не и нестандартни модели, с които да украсите дома си и да внесете нови стилове в интериора.

Добавете повече пространство за съхранение

Това е начин да внесете поредната малка промяна с голям ефект у дома. Независимо колко е голямо жилището, много често местата за съхранение не са достатъчни и имаме нужда от нови. За да промените това, можете да реновирате шкафчетата, килера, дори и гардероба за дрехи. Преустановете подредбата и добавете нови вертикални рафтове и повече закачалки. Ако вече сте се сетили за това, то защо не добавите нови кухненски рафтове или красиви полици на стената? Те ще придадат както повече уют, така и възможност за по-добра подредба у дома.

Добавете акцент

Ако разместването на мебелите и другите малки реновации не са достатъчни, за да почувствате промяната, то е време да се замислите за нещо по-голямо, което ще накара жилището ви да изпъкне. Внесете акцент у дома – изберете тапет в ярки цветове за хола или заложете на екстравагантно изкуство по стените. Открийте своя отличителен почерк и създайте акцент в жилището си, с който ще се гордеете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2022 DBFGroup. Всички права запазени.

Call Now Button